Praktische informatie

Tarieven

TherapievormPrijsDuur
Individuele therapie90 euro45-60 minuten
Relatietherapie125 euro60 – 75 minuten

Zie hieronder informatie over vergoedingsmogelijkheden. De kosten zijn voor face to face en online sessies. Bij verhindering moeten geplande afspraken minimaal 24 uur van te voren afgezegd worden.

Mijn kwalificaties

 • Bachelor Psychology, VU University, Amsterdam
 • Economic & Consumer Psychology, Leiden University, Leiden
 • Acceptance & Commitment Therapy (ACT), StressWise Academy, Utrecht
 • Psychosocial Basic Knowledge (PSBK), StressWise Academy, Utrecht
 • Emotionally Focused Therapy (EFT), EFT, Amsterdam

Mijn registraties

 • NIP: 229354
 • NFG: 9228
 • AGB: 90109049
 • AGB praktijk: 90068060
 • RBCZ: 200582R
 • KvK: 72340444
Nederlands Instituut van Psychologen Logo

Vergoeding

Als je aanvullend verzekerd bent wordt vaak een deel van de kosten vergoed. Je hebt geen verwijsbrief nodig en je hoeft niet eerst je eigen risico te betalen. Ik ben geregistreerd als therapeut bij de beroepsvereniging het NFG, in de vakgroep VPMW. Ook ben ik geregistreerd bij de koepelorganisatie RBCZ. Via deze link zie je hoeveel er wordt vergoed voor jou.

Een andere optie voor vergoeding is dat je werkgever voor jou betaalt, bijvoorbeeld als een ontwikkelingstraject of als re-integratie.

Beroepscode

Omdat ik lid ben van het NIP werk ik volgens de Beroepscode. Deze Beroepscode bevat alle eisen, richtlijnen en gedragsregels die aan het beroepsmatig handelen van een psycholoog gesteld worden. De basisprincipes zijn dat de psycholoog zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedraagt.

Door de toepassing van de Beroepscode is het voor de cliënt en de psycholoog duidelijk wat ze wel en niet kunnen verwachten. Het doel is om de cliënt te beschermen tegen mogelijk onzorgvuldig handelen van de psycholoog.


Privacy

De WGBO wet (Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst) stelt psychologen in Nederland verplicht om een dossier vast te leggen voor elke cliënt. Het is verplicht om dossiers 20 jaar te bewaren (vanaf juli 2020).

Jouw dossier bevat persoonsgegevens, informatie vanuit de sessies en over je gezondheid. Het zou informatie kunnen bevatten van andere zorgverleners, zoals een andere therapeut, wanneer dit van belang is voor de sessies bij mij. Ik werk volgens de Beroepscode en ik doe mijn uiterste best om jouw privacy te waarborgen.

Klachtenregeling

Ben je niet tevreden over de therapie of met mij als therapeut? Ik hoor dit graag van je zodat we samen kunnen kijken wat voor mogelijkheden er zijn om daar veranderingen in te brengen.

Wanneer je niet tevreden bent met de doorgevoerde veranderingen of je voelt je niet comfortabel om het aan mij te vertellen dan kan je ook contact opnemen met de vertrouwenspersoon van mijn beroepsvereniging. Klik hier voor meer informatie.

In Nederland zijn psychologen verplicht om te werken volgens de Wkkgz (Wet Kwaliteit en Klachten Zorg). Deze wet stelt eisen aan klachtenregelingen. Psychologen moeten voor een schriftelijke klachtenregeling zorgen, een klachtenfunctionaris voor cliënten beschikbaar stellen en zich aansluiten bij een onafhankelijke geschillencommissie.


Ik hoor graag van je!
nl_NLNL